Tanácsra általában akkor van szükségünk, ha olyan tevékenységbe kezdünk, amely nem tartozik a mindennapi rutinunkhoz.

A környezetünkben felmerülő problémákat – akár a meglévő állapotokkal kapcsolatos elégedetlenségünket, akár kielégítetlen igényeinket – változások árán tudjuk megoldani, legyen szó személyes ügyeinkről vagy egy kisebb-nagyobb közösség problémáiról.

A szükséges változtatásokat legtöbbször nem tudjuk magunk véghez vinni; találnunk kell valakit, akire rábízhatjuk a megoldást.

Kit válasszunk?
Hogyan fogalmazzuk meg a feladatot, hogy valóban azt kapjuk, amire szükségünk van?

Ha a szerencse vagy korábbi tapasztalataink alapján jól választunk, akkor a megbízottunk segít a feladat tisztázásában is.
Nagyobb biztonságban vagyunk, ha pontosan meg tudjuk magunk fogalmazni az igényeinket, nemcsak az elvárttól eltérő eredmény kockázatát csökkenthetjük, de versenyeztetni tudjuk a feladat elvégzését, sokkal kisebb a kockázata a megvalósítás során a túlszámlázásnak, a pótmunkáknak, vagyis a szükségesnél költségesebb és/vagy silány megoldásnak.

Tanácsainkkal a változtatások szakszerű előkészítésében tudunk segíteni, főleg olyan esetekben, amikor a feladat megoldásának téri vonatkozásai vannak.

A szakszerű előkészítéshez tartozik közösségi beruházások esetében a közösség igényeinek, javaslatainak felmérése. Erre jól bevált módszer a jövőműhely (future search conference), mely a gazdasági életben gondosan kimunkált metodika nagyobb szervezetek, közösségek cél- és programharmonizációjához, belső forrásaik felderítéséhez.

Az OetU Kft. profiljába tartozó példák:

  • terület és település – fejlesztési és rendezési tervezési feladatok programjának és az elvárt tervszolgáltatásnak a pontos meghatározása,
  • infrastruktúra (technikai és humán) fejlesztések előkészítése,
  • ingatlanfejlesztés komplex előkészítése,
  • építészeti tervezési feladatok tervezési programjának meghatározása.